GARANTIA

In perioada de garantie, www.pc-bazar.ro raspunde pentru calitatea produselor vandute, toate produsele vandute si livrate beneficiind de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. 

Garantia se acorda in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 si O.G. nr. 21/1992, valabile la data cumpararii. Totodata, in cazul lipsei conformitatii, Cumparatorul poate solicita repararea, inlocuirea sau returnarea contravalorii produsului achizitionat, printr-o sesizare facuta prin email sau la telefon. 

Garantie comerciala

Garantia comerciala este conform certificatului de garantie emis de catre Producator, functie de categoria de produs si reprezinta perioada in care Consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea Vanzatorului/Producatorului. 

Garantia de conformitate

Garantia de conformitate este garantia oferita de THOTTEX, conform legislatiei in vigoare. Este o perioada de timp intre 6 luni si 2 ani prin care Vanzatorul garanteaza ca produsul vandut este conform cu specificatiile pe care s-a angajat ca le vinde. Aceasta garantie este independenta de garantia tehnica/comerciala, poate fi mai mica, mai mare sau egala si nu face obiectul defectiunilor tehnice. 

Conform Legii 449/2003, art. 5, alineat 2 se considera ca produsele sunt in conformitate daca:

a) corespund descrierii facute de Vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care acesta le-a prezentat Consumatorului ca mostra sau model;

b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre Consumator, scop facut cunoscut Vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;

c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;

d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care Consumatorul se poate astepta in mod rezonabil date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de Vanzator, de Producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Consumatorul trebuie sa informeze Vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o.  

In cadrul termenului de garantie de conformitate Vanzatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform Legii 449/2003, art. 11, alineat  2. Perioada de timp stabilita de remediere a reparatiei este de maxim 15 zile calendaristice pentru clientii persoane fizice si maxim 25 de zile calendaristice in cazul persoanelor juridice. In situatia in care la aceste termene pot aparea intarzieri, perioada de remediere se va prelungi doar cu acordul in scris al Clientului. 

La cererea Consumatorului garantia va fi oferita in scris sau pe orice alt suport durabil, disponibil si accesibil acestuia.  

Persoanele juridice nu intra sub celor doua legi mentionate mai sus. In cazul acestora pot aparea exceptii cu privire la termenii si conditiile mentionate in cele doua legi, daca nu este stipulat altfel in contractul de vanzare-cumparare. 

Toate produsele comercializate de THOTTEX  sunt noi, cu garantie nationala sau internationala (exceptie facand produsele de tip „resigilat”). 

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente si copie de pe factura fiscala. In cazul in care primim produsele neinsotite de documentul mentionat, acestea va pot fi returnate fara solutionarea garantiei. 

In eventualitatea necesitatii inlocuirii unui produs sau a unor subansamble sau piese componente ce nu mai sunt disponibile, va vom aduce la cunostinta aceasta indisponibilitate si va vom oferi spre inlocuire un produs similar. Daca veti refuza inlocuirea, va vom returna suma aferenta in maximum 30 de zile calendaristice. 

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

·         produsul sa fi fost cumparat de la THOTTEX si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;

·         sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor producatorului;

·         sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;

·         sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie. 

Garantia se pierde in urmatoarele situatii:

·         avarii sau deteriorari mecanice; expunere excesiva la radiatii solare; lipsa sau modificarea seriei aparatului; modificari ale produsului;deteriorarea/rupera sigiliilor cu care este prevazut produsul;

·         defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;

·         deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;

·         inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari;

·         interventii neautorizate, precum si accesul neautorizat in interiorul echipamentului pe durata garantiei (ruperea sigiliului);

·         distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor;

·         nerespectarea conditiilor de alimentare sau de mediu - in lipsa specificatiilor acestea sunt: tensiune de alimentare: 190 - 230 V / frecventa 48 - 52 Hz (fara socuri), temperatura ambianta: 5 - 45° Celsius, umiditate 0 - 75%, fara condensare. 

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului. 

RETURNAREA PRODUSELOR

Puteti returna produsele achizitionate, in urmatoarele situatii: produsele au fost livrate sau facturate gresit, coletele prezinta deteriorari severe, produsele prezinta defecte de fabricatie (lipsa conformitatii), produsele prezinta specificatii eronat comandate de catre dumneavoastra.Clientul are dreptul de a notifica in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului. Returnarea se considera a fi efectuata la sediul THOTTEX. Nu se accepta retururi prin prestatori de servicii de curierat ce necesita preluarea produselor de la sediul acestora. 

Clientul se obliga sa notifice THOTTEX cu privire la intentia sa de a returna produsele achizitionate, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea de la comenzii. 

Notificarile vor putea fi trimise electronic la adresa office@themada.ro. In acest sens, Clientului ii revine responsabilitatea de a se asigura ca Produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 30 zile lucratoare, in caz contrar, THOTTEX va considera cererea Clientului ca fiind nefondata / invalida si poate refuza returul si implicit, inapoierea banilor Clientului. 

Adresa la care vor fi returnate produsele este: Str. Negoiu Nr.30, et1, Ap2, Sector 3, Bucuresti, telefon +40724280152. 

Indiferent de situatie, Clientul are optiunea de a inlocui produsul cu un alt produs din stoc, iar in cazul in care rezulta o diferenta de bani, se va proceda in felul urmator:

·         daca noul produs ales este mai ieftin, THOTTEX  va returna acestuia diferenta in termen de maxim 30 de zile calendaristice;

·         daca noul produs este mai scump, Clientul va achita diferenta ca pentru orice alta comanda, la primirea coletului sau, in avans, prin transfer bancar (prin internet banking) sau online (cu card bancar). 

Produsele nu vor putea fi returnate / inlocuite in cazurile de mai jos:

·         nu se afla in ambalajul original intact sau nu au eticheta intacta. Cutiile si ambalajul de protectie sunt considerate parte a produsului. Ambalajul original nu poate fi folosit ca si ambalaj la returul coletului si nu poate fi modificat in niciun fel prin scriere, etichetare, lipire etc;

·         prezinta semne de folosire, uzura;

·         lipsa accesorii, certificat de garantie si factura in original, manual de utilizare;

·         au fost deteriorate sau pierdute in tranzit;

·         nu au fost achizitionate de pe www.pc-bazar.ro. 

Daca s-au achizitionat mai multe produse de acelasi fel si se doreste returul pe toate, va rog sa va asigurati ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate

In cazul in care produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta THOTTEX  sau daca prezinta defecte de fabricatie, puteti solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. In cazul in care exista produse ce au fost livrate gresit, livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar daca este posibil, Clientul va refuza receptia. 

Clientul poate solicita returnarea produsului pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. In ambele situatii, daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Clientul va plati diferenta, iar daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur pentru produsul inlocuitor sunt suportate de catre THOTTEX. 

THOTTEX isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in cazul unor abuzuri, precum returnari repetate.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor" 

THOTTEX va inapoia contravaloarea produselor returnate in cel mult 30 de zile calendaristice de la data primirii acestora, daca acestea corespund statutului avut la livrarea catre Client, respectiv eticheta si ambalaj original, fara semne de folosire sau uzura. Suma inapoiata nu va cuprinde cheltuielile de transport, care vor fi suportate intregral de catre Client. 

Contravaloarea produselor va fi returnata Clientului prin virament bancar, intr-un cont indicat de acesta. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs.